Vliegtickets Costa Rica

Vliegtickets Costa Rica: meer informatie over dit prachtige land

Costa Rica is een prachtig land in Midden Amerika dat bekend staat om de schitterende natuur. Wil jij een vliegticket Costa Rica kopen en Costa Rica bezoeken, dan is het wellicht leuk om wat meer te weten te komen over dit geweldige land.

Costa Rica is net iets groter dan Nederland, maar heeft “slechts” 4,3 miljoen inwoners, waarvan een groot deel in de hoofdstad San Jose wonen. Hoewel Costa Rica van alle landen in Midden-Amerika het rijkste is, leeft bijna de helft van de bevolking nog onder de armoedegrens. Het toerisme is een belangrijke bron van inkomsten. Als jij dus vliegtickets Costa Rica koopt, dan weet je zeker dat je een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de lokale economie.

De geschiedenis van Costa Rica:

De geschiedenis van Costa Rica gaat niet zo lang terug als bij landen in Afrika of Europa. Rond 25.000 voor Christus vestigden de eerste mensachtigen zich pas via de landbrug tussen Rusland en Canada in Noord-Amerika. Naarmate de eeuwen vorderden trokken deze mensen zuidwaarts en bereikte men ook Costa Rica.

Uit opgravingen blijkt dat Costa Rica rond 12.000 voor Christus bewoond was. Er waren nederzettingen en de bewoners leefden van de jacht. Tot in de 15e eeuw werd Costa Rica gedomineerd door culturen uit Mexico en Zuid Amerika, maar in tegenstelling tot de omliggende landen zijn er in Costa Rica geen grote bouwwerken te vinden. De natuur domineert in dit land. Wel introduceerden deze volkeren de goudsmeedkunst.

In de 15e eeuw was het Columbus die als eerste Europeaan voet aan wal zette in Costa Rica. Hij gaf het land ook haar naam omdat de lokale Indianen hem opwachten met vele geschenken. De Spanjaarden hadden hiermee hoge verwachtingen van Costa Rica en veroverden het vanuit Panama. Het bleek echter dat Costa Rica helemaal niet zoveel goud had, als men had verwacht. Daardoor is er nooit een echte kolonialisatie op gang gekomen. Tot in de 18e eeuw waren er zelfs weinig nederzettingen. Er waren van oorsprong al niet veel inwoners en de inwoners die er waren stierven helaas voor een deel aan Europese ziektes.

In de 19e eeuw was Costa Rica onderdeel van een aantal (burger)oorlogen en sinds 1848 staat men wereldwijd bekend als de Republiek van Costa Rica. Men wordt wereldwijd bekend vanwege haar koffiebonen en bananen. Costa Rica is een van de welvarendste landen van Midden-Amerika omdat men sinds de 20e eeuw geen leger meer heeft en dit geld investeert in infrastructuur, onderwijs en landbouw.

Vliegtickets Costa Rica: wanneer kan ik het beste naar Costa Rica reizen?

Costa Rica heeft een heerlijk klimaat en is niet voor niets een favoriete vakantiebestemming voor vele mensen. De vliegtickets Costa Rica vliegen het hele jaar door over de toonbank en dat is natuurlijk ook begrijpelijk.

Het klimaat in Costa Rica is tropisch en dat wil zeggen dat het over het algemeen warm is, maar ook nat. Aan het begin of einde van de dag kan het eventjes flink regenen. Dit geldt met name voor de oost-kust. In het noord-westen is het droger, met name in de periode december tot en met april. De temperaturen liggen altijd tussen de 20 en 28 graden. In de hogere gebieden van Costa Rica kan het uiteraard wel wat kouder zijn.

Vliegtickets Costa Rica: is het veilig in Costa Rica?

Costa Rica is over het algemeen een veilig land om te reizen. Net als in de meeste andere landen vinden er in grote steden wel eens vervelende gebeurtenissen plaats met berovingen. Ga je een vliegticket Costa Rica kopen en wil je op pad? Let dan even op dat je met name in San Jose niet ’s avonds op onverlichte plekken gaat lopen. Pas liever een taxi.

Vliegtickets Costa Rica: welke bezienswaardigheden zijn er?

Denk jij erover om een vliegticket Costa Rica te kopen en wil je weten welke bezienswaardigheden er zijn? Dan zit je hier goed. De prachtige en indrukwekkende natuur, wilde dieren en vriendelijke bevolking zorgen ervoor dat je de ervaring van je leven tegemoet gaat. Je kan in Costa Rica onder andere de volgende 3 bezienswaardigheden bezoeken. Daarnaast zijn er fantastische stranden (bijvoorbeeld bij Manuel Antonio).


Parque Nacional Rincón de la Vieja

Dit Nationale park is erg bekend vanwege jaar actieve vulkaan: de Rincon de la Vieja. Je kan in dit prachtige park mooie wandelingen maken en onderweg genieten van warmwaterbronnen, watervallen en geisers. Let goed op, want er zijn talloze wilde dieren


Tortuguero National Park

Ga jij met je vliegtickets Costa Rica ook de natuur in? Dan mag je het Tortuguero National Park niet vergeten. Het ligt aan de kust en bestaat uit liefst 19.000 hectare tropisch regenwoud, moerassen en kanalen. Je kan hier prachtige tochten maken met een boot en daarmee het tropisch regenwoud van een geheel andere kant bekijken. In een deel van het jaar kan je ’s nachts op zoek gaan naar schildpadden die hun eieren leggen op het zandstrand.


De Arenal vulkaan

De actieve vulkaan Arenal ligt bij het stadje la Fortuna. Je kan deze vulkaan onder begeleiding van een gids beklimmen en de lavastromen aanschouwen.

Ons advies om goedkope vliegtickets Costa Rica te kopen

1: World Ticket Center

2: Cheaptickets.nl

3: Vliegwinkel.nl